Taxatierapport Leiden

Bij De Wekker Taxaties Leiden kunt u kiezen tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard rapport. Bij aankoop van een woning of het afsluiten van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. In andere situaties is een standaard rapport meestal voldoende.

Gevalideerd taxatierapport

Als u een woning koopt of een hypotheek afsluit of aanpast, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit is een taxatierapport dat wordt gecontroleerd door het NWWI. Deze controle is voor uw geldverstrekker het bewijs dat uw taxatierapport voldoet aan alle eisen, zoals onafhankelijkheid van de taxateur. Een gevalideerd taxatierapport van De Wekker Leiden wordt gegarandeerd geaccepteerd door alle Nederlandse geldverstrekkers.

U heeft niet altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Als u bijvoorbeeld de verkoopprijs van een woning wilt schatten, een verzekering afsluit of bezittingen gaat verdelen, is een standaard taxatierapport geschikt. Een standaard taxatierapport wordt door De Wekker Taxaties Leiden op dezelfde manier gemaakt, maar niet voor controle naar het NWWI gestuurd. Hierdoor is een standaard rapport iets voordeliger voor u.

De inhoud van het taxatierapport

Het maakt bij De Wekker Taxaties Leiden niet uit welk taxatierapport u aanvraagt, de inhoud is altijd hetzelfde. Wij gebruiken de volgende gegevens bij het bepalen van de woningwaarde:

Als het mogelijk is, voegen wij altijd informatie uit het Kadaster en een uittreksel van de Kadastrale kaart toe aan uw taxatierapport.

Taxatierapport aanvragen